Čokoládové cookies II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g tmavé čokolády (60%)
3 vejce
90 g másla
100 g třtinového cukru
200 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
25 g hořkého kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Tmavou čokoládu nalámeme na menší kousky a necháme ji ve vodní lázni rozpustit.

  2. Vmícháme máslo s cukrem a necháme alespoň 5 minut zchladnout.

  3. Poté metličkou vmícháme postupně všechna vejce.

  4. Do mísy nasypeme mouku s jedlou sodou a kakaem.

  5. K sypké směsi přidáme čokoládovou směs a pořádně promícháme, až se obě směsi spojí v mírně lepivé těsto. Těsto dáme alespoň na 2 hodiny vychladit do ledničky.

  6. Poté si lžící odkrajujeme stejně velké kousky, které v rukou vytvarujeme nejdříve do kuličky, které uplácneme na placku. Takto připravené placičky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem (necháme rozestupy) a vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů. Pečeme 12-15 minut.

  7. Poté je vyndáme, necháme 2 minuty zchladnout a přendáme na mřížku, kde je necháme úplně vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!