Plněné bramborové knedlíčky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Bramborové knedlíky:
750 g omytých brambor
sůl
250 g polohrubé mouky
2 vejce
100 g krupice
1 lžíce oleje
1 cibule
2 lžíce sádla
Náplň:
150 g uzeného masa
200 g sterilovaného červeného zelí
2 lžíce oleje
50 g strouhanky
sůl
čerstvou zeleninu na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. -Brambory uvaříme v osolené vodě. Necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Do takto nastrouhaných brambor přidáme vejce, krupici, mouku, sůl a lžíci oleje a vypracujeme tuhé těsto.

  2. -Uzené maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Na pánev přidáme překrájené zelí, strouhanku a sůl, pořádně promícháme a necháme pořádně zelí prohřát.

  3. -Z těsta vyválíme silnější plát. Na něj rozprostřeme náplň a stočíme ho.

  4. Konce založíme do spodu. Knedlík zabalíme do utěrky a převážeme. Vaříme ve vroucí vodě asi 30 minut.

  5. Po uvaření nakrájíme na silnější plátky, které ozdobíme kolečky cibule (opečeme na sádle) a zeleninou


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!