Plněné batáty

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 batáty
Marináda:
2 lžíce oleje
1 lžíce tymiánu
2 stroužky česneku
Náplň:
350 g strouhané dýně hokaido
1 lžička kurkumy
1 vejce
3 stroužky česneku
pepř
sůl
4 tenké plátky slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Batáty dobre umyjeme a uvaríme do polomäkka. Rozrežeme po dĺžke na polovice a vydlabeme.

  2. Vydlabanú masu popučíme vidličkou (ak je tvrdšia, nastrúhame), pridáme nastrúhanú dyňu, kurkumu, vajce, korenie, cesnak a soľ. Dobre premiešame.

  3. Suroviny na marinádu premiešame a vytrieme vydlabané batáty.

  4. Batátovo-dyňovou zmesou naplníme polovice batátov tak, aby sme dotvorili celý batát (teda nie zarovno).

  5. Navrch položíme plátky slaniny a pečieme v rúre na 180°C cca 30-40 min.

  6. Podávame so zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!