Salát ze zelené čočky s václavkami - pro Magdalenku

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g zelené čočky
2 hrsti václavek
1-2 šalotky
100 ml octa
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
nakládaná kapie
čerstvý tymián
Zálivka
100 oleje
1-2 lžičky dijonské hořčice
bílé aceto balsamico podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do necelého litru vody přidáme ocet, sůl, koření a přivedeme k varu. Kloboučky václavek důkladně očistíme, vložíme do vařící vody a vaříme 20-30 minut.

  2. Čočku uvaříme podle návodu.

  3. Zálivku připravíme našleháním všech uvedených surovin. Šalotky jemně nakrájíme a vše promícháme s ještě horkou čočkou. Přidáme uvařené a okapané kloboučky václavek, posypeme lístky tymiánu a na talířích ozdobíme proužky kapie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!