Plněná, pečená vepřová kýta

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g vepřové kýty
pečená rajčata
česnekovo-rajčatová směs
uherská klobása
čerstvá bazalka
2 mrkve
1/4 celeru
100 ml červeného vína
100 ml vývaru
50 ml olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu si umyjeme a nakrájíme na řízky, ale maso neprokrojíme až do konce, ale necháme asi 1 cm neprokrojený. Klobásu nakrájíme na plátky. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky, ty vložíme do pekáče, zalejeme vínem a vývarem.

  2. Každý plát masa potřeme česnekovo-rajčatovou směsí, poklademe plátkem klobásy, lístky bazalky a pečenými rajčaty. Tak naplníme celou kýtu,zafixujeme párátky, vložíme do připraveného pekáče, hodně potřeme česnekovo-rajčatovou směsí a přelijeme olivovým olejem.

  3. Pečeme pod poklicí na 180°C, cca 1,5 hodiny. Po dobu pečení, maso přeléváme výpekem.

  4. Hotové maso vyjmeme a uložíme v teple, výpek se zeleninou rozmixujeme a tímto sosem přelijeme maso, nebo přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!