Zámecký paprikový guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí kližky
2 cibule
100 g špeku (slaniny)
4 PL olivového oleje extra virgin
4 stroužky česneku
2 PL paprikové pasty
1 KL sladké papriky
1/2 KL pálivé papriky
chilli
pepř
1 l vývaru nebo voda a kostka
jíška
bylinky (nebo jarní cibulka na ozdobu)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si rozpustíme špek a na něm dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné na kostky nakrájené maso a zprudka restujeme cca 10 minut (maso se musí zatáhnout ze všech stran).

  2. Když je maso opečené přidáme nadrobno nakrájený česnek a sladkou a pálivou papriku. Promícháme a ihned zalijeme vývarem, aby paprika nezhořkla. Přidáme ostatní koření, paprikovou pastu a event. sůl (není nutná, když dáte více česneku a čili).

  3. Dusíme na mírném ohni do měkka cca 1 hodinu, dle kvality masa. Když je maso měkké zahustíme omáčkou trochou jíšky (já používám instantní) a provaříme ještě 10-15 minut.

  4. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s těstovinami. Na talíři můžeme ozdobit čerstvými bylinkami nebo jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!