Plecko s mrkví a jablkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g plecka
100 g anglické slaniny
provensálské koření
sůl
bílý pepř
3 mrkve
2 kyselejší jablka
1/2 červené cibule
1 necelá PL balsamico krému (červené)
špetka skořice
muškátového květu
1 zrnko badyánu
1 hřebíček rozdrcené
špetka chilli
citronový pepř
sůl – dle chuti
voda nebo vývar
olej

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu opečeme do křupava slaninu, vložíme nakrájené maso, okořeníme provensálským kořením, osolíme, opepříme bílým pepřem a necháme zatáhnout. Podlijeme a dusíme do měkka.

  2. V druhém kastrolku rozpálíme olej, na něj vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka a oloupaná jablka nakrájená na tenké nudličky. Chvilku restujeme.

  3. Okořeníme dle chuti skořicí, muškátem, badyánem, hřebíčkem a chilli, citronovým pepřem. Dusíme do podoby, jakou máme rádi (někdo na skus, někdo úplně do měkka).

  4. Podlévat dle potřeby, ale mrkev i jablíčka pustí šťávu.

  5. Nakonec přidáme balsamico, promícháme a vypneme. Dochutíme. Chuť by měla být lehounce pálivě nasládlá a svěží. Podáváme ideálně s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!