Krůtí stehno pod karamelovým závojem-pikantní

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 krůtí stehno
2 lžíce kečupu
1 lžíce pískového cukru
1 lžička plnotučné hořčice
špetka muškátového květu
Cayenský pepř (nebo obyčejný čerstvě namletý)
mořská sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehno si omyjeme, vysušíme, celé osolíme, dáme pepř a celé potřeme olejem. Do hrnečku si dáme kečup s cukrem, hořčicí, muškátovým květem, to vše promícháme.

  2. Stehno dáme do pekáčku s trochou oleje a malým množstvím vody, směsí pak namažeme celé stehno do vypotřebovíní.

  3. Dáme péct do horké trouby na 50-60 minut, občas podlijeme vodou (aby se nám nepřipálilo maso), vodu smícháme s výpekem a tím stehno poléváme.

  4. Celou dobu pečení máme pekáček přikrytý druhým pekáčkem!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!