Plátky na jablku s Wasabi pastou a pečeným jablkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřové kýty
2 jablka
1 PL medu
zelený křenový Wasabi krém – množství dle chuti (pozor, je dost ostrý)
1 dcl červeného vína (lze vynechat)
špetka soli
kousek másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. 1 jablko nastrouháme, smícháme s pastou, medem a solí. Chuť by měla být příjemně lehce křenová ale i nasládlá, konzistence pastovitá, prostě podle chuti strávníků.

  2. Do pasty naložíme plátky a necháme alespoň 2 hodiny odležet.

  3. Ve vhodné nádobě rozpálíme olej a zprudka opečeme plátky po obou stranách.

  4. Přidáme zbytek marinády, pokud je potřeba i vodou podlijeme (ale jablko pustí dostatek tekutiny) a dusíme do měkka. Výpek hlídáme, díky medu má tendenci se připalovat. Pokud chceme, ke konci dušení podlijeme vínem.

  5. Zbylé jablko nakrájíme na plátky a vedle v pánvi na másle je opečeme do zlatova.

  6. Šťávy je dostatek a ostrost se z ní dušením s jablky vytratí. Víno tomu dodá rafinovanou příchuť. Kdo rád ostřejší, přichutí si na talíři. Podáváme s různě upravenými brambory, bramborovou kaší, určitě by šla i rýže. Na povrch přílohy poklademe opečená jablka. Množství si upravíme dle počtu strávníků Určitě lze použít i drůbeží maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!