Selské ražniči s rozmarýnovými brambůrky a chilli omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová krkovička
dobrá klobáska
cibule
sůl
pepř
grilovací koření
špejle
Brambory:
brambory vařené ve slupce
máslo
rozmarýn
sůl
Chilli omáčka:
majonéza
cibulka
okurky
voda z okurek
cukr
sůl
pepř
sterilovaná kapie
chilli pasta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na malé tenčí plátky, které mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením - promneme a necháme chvilku odležet. Zatím klobásku nakrájíme na kolečka, cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozebereme na jednotlivé lístky. Na špejli střídaně napichujeme naložené maso, klobásku a cibuli a až máme všechna ražniči, zlehka je ještě po povrchu posypeme grilovacím kořením (ale pozor na sůl). Ražniči smažíme na směsi oleje a sádla, otáčíme a hlídáme, aby bylo maso měkké, ale ne vysušené.

  2. Uvařené brambory nakrájíme i se slupkou na cca 7 mm silné plátky, které posypeme a zlehýnka promícháme s jemně nasekaným rozmarýnem. Brambory dáme opéci na rozpálené máslo pěkně dozlatova. Těsně před podáváním osolíme.

  3. A nyní ještě omáčka: cibulku a okurky velmi jemně nakrájíme, okurku nastrouháme a kapii nakrájíme na kousíčky. Přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme, dochutíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!