Letní zapékané těstoviny s cuketou a fazolkami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 velká cuketa nebo dvě menší
4 hrsti pokrájených zelených fazolek
2 cibule
4 lžíce oleje
sůl
pepř
koření nebo bylinky podle chuti (já jsem tentokrát použila grilovací koření a česnek)
300 g bezlepkových těstovin
na posypání čerstvá petrželka a lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Cuketu očistíme a nakrájíme na kostky, fazolky nakrájíme na 3-4 cm dlouhé kousky. Cuketu, fazolky a orestovanou cibulku dáme do velké mísy, osolíme, opepříme, zasypeme kořením a důkladně rukama promícháme, aby se vše obalilo. Přendáme na plech a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.

  2. Když je zelenina měkká, vmícháme uvařené těstoviny, podlijeme půl hrnkem vody a vrátíme na deset až patnáct minut do trouby. Před podáváním posypeme drobně nakrájenou petrželkou a případně lahůdkovým droždím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!