Pizza jako z pizzerie - nejjednodušší a nejlepší

Recepty, Pizzy

Suroviny

500 g hladké mouky
50 ml rostlinného oleje
250 ml vody
2,5 lžičky sušeného droždí
1 lžička cukru
1 lžíce soli
Dle chuti na pizzu:
kečup nebo rajský protlak
40 dkg šunkového salámu
1 Hermelín
40 dkg tvrdého sýra
1 cibule
3 stroužky česneku
1 větší balení kukuřice ve sladkoslaném nálevu (Bonduelle je nejlepší)
100 g oliv v nálevu
feferonky
oregano, majoránka nebo italské (provensálské) bylinky
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme všechny suroviny, lehce zamícháme vařečkou a zpracujeme ručně těsto (cca 5 min). Těsto hned rozdělíme na 3 díly (budeme mít 3 pizzy) a rozválíme bez kynutí (nebo můžete nechat nakynout cca 30 min) na válu na 3 mm hrubo. Přehodíme ho přes plech a pak radýlkem ořežeme na krásný kulatý tvar.

  2. Těsto potřeme kečupem (dávám 3 lžíce kečupu příp. protlaku na 1 pizzu), osolíme.

  3. Na těsto dáme šunku, naskládáme nakrájený Hermelín, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, přidáme nakrájenou cibuli, protlačíme stroužek česneku přes lis, dále přidáme feferony, kukuřici, olivy a nakonec posypeme oreganem nebo majoránkou popř. italskými bylinkami. Sýr nedávám nakonec, aby to hezky vypadalo a lépe chutnalo.

  4. Pečeme v troubě na 250°C 7 až 8 minut. Nepečeme víc, když to tam necháte do hněda, tak to bude jak beton.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!