Čočka s rajčaty a steak v petrželi

Recepty, Luštěniny

Suroviny

čočka
cibule
česnek
mrkev
rajčata loupaná
sůl
plátek masa - vepřové, kuřecí
krájená petržel

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme a vodu slijeme. Cibuli nakrájíme najemno, dáme na olej, přidáme 1-2 stroužky nasekaného česneku, nahrubo nastrouhanou mrkev a zarestujeme. Přidáme nakrájená loupaná rajčata (buď čerstvá nebo v plechovce) a povaříme. Asi za 10 minut vsypeme čočku a dalších 5 minut necháme vařit (množství dělám odhadem - cca dva velké hrnky uvařené čočky na 1 plechovku rajčat, mrkev může být velká, pěkně dosladí). Lze přidat bazalku nebo petržel.

  2. Steak lehce naklepeme, osolíme, obalíme hustě v nasekané petrželi a zprudka opečeme na pánvi. Nejlíp chutná, když se petržel začne lehce připalovat:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!