Pivní tyčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

400 g hladké mouky
100 g tuku
1 lžička cukru
200 - 220 ml vlažného piva
1 žloutek
1/2 kostky droždí
1/2 lžičky soli
rozšlehaný bílek na potření
Posyp:
mák
hrubozrnná sůl
sezamová semínka
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kvásek zaděláme pivem, přilijeme k mouce, přidáme žloutek, sůl, vlažný tuk a zaděláme nelepivé těsto. Za 3/4 - 1 hodinu vyválíme těsto v tyčky. Lze dělat i jiné tvary než tyčky.

  2. Dáme na plech, který vyložíme pečícím papírem a tyčky potřeme bílkem a sypeme.

  3. Dáme do trouby a pečeme do růžovohněda.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!