Bylinkové jogurtovo-hořčicové filé

Recepty, Ryby

Suroviny

cca 600 g rybího filé z tresky, kapra... bez přidané vody
100 g bílého jogurtu
30 g dijonské hořčice (nebo plnotučné)
tymián nebo rozmarýn - nasekané lístky
1 stroužek česneku
sůl
1-2 rozšlehaná vejce
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety osušíme, osolíme a na hodinku je necháme odležet v marinádě, kterou jsme umíchali z jogurtu, hořčice, rozetřeného česneku a nasekaných lístků bylinek dle chuti, kterou jsme na ně nanesli.

  2. Pak filety z marinády vyndáme, necháme okapat, protáhneme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a ihned smažíme z obou stran dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem.

  3. Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!