Pistáciový tunel s mandarinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
4 lžíce pískového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
3-4 lžíce velmi tmavého kakaa
2 lžíce vody
Náplň:
1 pistáciový pudink uvařený dle návodu
4 pistáciové termixy
1 želé ztužovač za studena
1 mandarinkový kompot
Krém:
1 smetana na šlehání
2 dcl Müllermilch Pistáciovo-Kokosový
1 kokosový pudink za studena
1 ztužovač šlehačky
Zdobení:
kousek pistáciové čokolády Orion (prodává se 300 gramová)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel).

  2. Náplň: Uvařený a za občasného míchání vychladlý pudink smícháme s pistáciovými termixy a se želé ztužovačem, připraveným dle návodu. Polovinu náplně vlijeme na těsto v srnčím hřbetu, poklademe okapanými mandarinkami a zalijeme zbytkem nápně (s náplní pracujeme okamžitě a rychle). Tuto náplň pak přiklopíme zbytkem těsta, který nám přikryje vrch srnčího hřbetu. Dáme vychladit (nejméně na tři hodiny) do lednice. Po vychladnutí tunel z formy vyklopíme na tác a ozdobíme krémem.

  3. Krém: Smícháme smetanu s ochuceným mlékem, začneme šlehat šlehačem a postupně vsypeme ztužovač šlehačky a kokosový pudinkový prášek za studena. Vyšleháme krém a tím tunel ozdobíme zdobítkem. Nakonec posypeme celý tunel hrubě nastrouhanou pistáciovou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!