Krokety[Zrazim] z brambor plnene masem a s houbovou omackou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Na bramborové těsto:
2 velké brambory oškrábané nakrájené a uvařené
1 vejce
3 lžíce mouky (může i být více)
1/2 sklenice nakrájené jarní cibulky
Náplň:
200 g mletého masa hovězího
1 velká cibule
sůl
pepř
Houbová omáčka:
1 velká cibule
100 g hub nakrájených
2 lžíce sladké smetany
1 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do misy dame brambory, vejce a udelame kasi, pak pridame mouku a cibulku a zamichame.

  2. Zahrejeme panev, dame trosku oleje a osmahneme mlete maso az je pripravene a zmeni barvu. Vyndame a dame do misy ciste, ne s bram. testem.

  3. Ve stejne panvi osmahneme na kosticky nakrajenou cibuli do zlatova. Pridame k masu, osolime, opeprime a promichame. Napln je hotova.

  4. Vezmeme kousek testa, udelame placicku, doprostred napln masovou a zabalime a udelame kroketu, takhle postupujeme az do konce u vsech kroket.

  5. Zahrejeme panev s olejem a osmazime vsechny krokety z obou stran do zlatova a dame na talir s kuchynskym papirem, na odsati tuku.

  6. Na male panvicce s troskou oleje dame cibuli a osmahneme do zlatova, pak houby a take do zlatova, sul, pepr a obe smetany. Prohreme a ihned podavame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!