Piškotové – jahodové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
140 g cukru moučka
100 g polohrubé mouky
na špičku nože prášku do pečiva
Krém:
1/2 litru mléka
1 balíček vanilkového pudinku
200 g másla
cukr moučka
2 lžíce rumu
jahody
strouhaná čokoláda
lístky máty

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr a žloutky (rozmíchané vidličkou). Nakonec pomalu vmícháme polohrubou mouku a prášek do pečiva.

  2. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného malého pekáčku a upečeme. Když je špejle po zapíchnutí do těsta suchá je piškot upečený.

  3. Na krém si uvaříme klasický pudink, který necháme vychladit. Ve šlehači vyšleháme změklé máslo, do kterého pomalu přidáváme vychladlý pudink, dle chuti přisladíme a ochutíme rumem.

  4. Piškot rozkrojíme na 2 části. Každou placku pokapeme rumem, potřeme připraveným vyšlehaným krémem. Naskládáme čerstvé jahody, přiklopíme druhou polovinou piškotu. Vrchní díl potřeme také krémem, ozdobíme čtvrtkami jahod a strouhanou čokoládou. Rozkrájíme na dílky a můžeme podávat... Můžu říct, že jsou výborné....


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!