Pindruše pohankový chlebík

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 g vody
100 g kefíru (byl domácí, těch 100 g = 10 plných lžic)
3 lžíce oleje
lžička octa
lžička cukr
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
100 g pohankové mouky
530 g hladké mouky
21 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Toto těsto je určeno pro veliké pekárny. Máte-li pekárnu menší, je třeba suroviny úměrně snížit (např. o 1/4, 1/3 apod.).

  2. Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak tuhé a použijeme program Těsto. (Já jsem nechala pekárnou těsto jen vymíchat, pak už kynulo v míse).

  3. Hotové těsto vytáhneme, propracujeme, pokud je třeba, mírně posypneme moukou a uděláme bochník.

  4. Oválíme ho v mouce, na plechu s pečícím papírem nebo fólií nařízneme a necháme vykynout.

  5. Upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, 200°C/asi 30-45 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!