Rizoto se špenátem a kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

rýže
vývar
kuřecí maso
sekaný špenát
cibule
česnek
olej
provensálské koření
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kuřecí vývar a vařené kuřecí maso nakrájené na kousky. V hrnci nebo na pánvi osmažíme na oleji pár minut cibulku, pak česnek nakrájený na plátky, poté přidáme maso,1 hrnek rýže a společně vše pár minut restujeme, podle potřeby mícháme.

  2. Potom přidáme vývar, na jeden hrnek rýže tři hrnky vývaru, podle chutí osolíme, přiklopíme a vaříme za občasného míchání 15 minut.

  3. Pak přidáme špenát, v množství, jak kdo má rád a provensálské koření, místo toho můžeme použít i jiné koření, třeba kurkumu. Za stálého míchání vaříme dalších 15 minut. Nakonec přidáme nakrájenou pažitku a necháme přiklopené asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!