Pikantní zelný salát s ovocem
Recepty, SalátySuroviny
- 350 g hlávkového bílého zelí
- 3 červené pomeranče (viz POZN.)
- 2 jablka
- 2 PL červeného balzamikového krému
- limetková šťáva dle chuti
- špetka soli
- citronový pepř
- chilli koření – dle chuti
- cukr dle potřeby
Postup Pikantní zelný salát s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrouháme. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, zbylé dva rozkrájíme na kousky a vše přidáme k zelí.
Jablka omyjeme, pokud mají pěknou slupku, neloupeme. Nakrájíme na drobné kousky, vmícháme do salátu.
Ochutíme balzamikem, okořeníme. Necháme chvilku odležet, případně ještě dochutíme a podáváme.