Draculovy hrušky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 1/2 hrušky (1/2 hrušky na porci)
1 1/2 hrnku červeného ovocného vína (použila jsem rybízové)
cca 1/4 hrnku třtinovéh cukru namíchaného s 1 vanilkovým cukrem
1 celá skořice
cca 12 hřebíčků
trocha šťávy z citronu (tak ze slabší půlky citronu, ani tolik nemusí být)
zakysaná smetana (12% stačí) a trocha skořicového cukru na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší pánve jsem si dala víno, cukr, skořici a hřebíčky a dala to vařit. Než to začalo bublat, tak jsem to místy promíchala, aby se spojilo víno a cukr, oloupala jsem si, rozpůlila a vykrojila jadřinec.

  2. Jakmile víno začalo bublat, dala jsem do něj hrušky, jejich vrch jsem pokapala šťávou z citronu a přikryla pánev poklicí. Nechala jsem je vařit asi 25 minut s tím, že někdy v poločase jsem je obrátila. Asi po 20 minutách jsem poklici sundala a ještě s hruškama jsem již nechala redukovat víno. Hrušky jsem pak vytáhla, dala je na 5 minut bokem do tepla, aby se omáčka zredukovala skoro až na sirup. Možná to může zabrat až tak 10 minut. Nezapomínáme průběžné promíchávat.

  3. Hrušky jsem poté nakrájela na plátky, ty jsem rozložila na talíř, přelila omáčkou a dozdobila slabší polévkovou lžící kysané smetany, kterou jsem lehce posypala skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!