Kapustičky balené v mletém drůbežím mase

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g drůbežího masa
150 g růžičkové kapusty
2 lžíce strouhanky
špetka muškátového květu
pepř
sůl
1 lžička olivového oleje
kukuřičná strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme, krátce povaříme a zchladíme ve studené vodě. Maso omyjeme, osušíme a umeleme nebo rozmixujeme.

  2. V misce smícháme maso se strouhankou a přidáme olivový olej. Směs osolíme, ochutíme pepřem, muškátovým květem a vše promícháme.

  3. Vychladlé kapustičky mokrýma rukama obalíme masovou směsí. Koule pak obalíme ještě v kukuřičné strouhance. Obalené rozmístíme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 190°C péct 25 minut.

  4. Podáváme s bramborami nebo kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!