Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

- 400 g syrových brambor
- 400 g vařených brambor
- 2 vejce
- hrubá mouka dle potřeby
- majoránka
- sůl
- stroužek česneku
- zelí
- mletý kmín
- dvě větší cibule
- uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme první část brambor a nastrouháme je.

  2. Druhou část brambor oloupeme a syrové brambory jemně nastrouháme, na cedníku necháme okapat a smícháme s uvařenou částí brambor, vejcem, kmínem, stroužkem česneku, majoránkou, osolíme.

  3. Zahustíme moukou a zpracujeme v husté těsto. Knedlíky tvarujeme dvěma lžícemi, vždy je namočíme, aby se těsto nelepilo a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.

  4. Mezitím si nakrájíme cibulku, část dáme do kastrolu.Osmahneme do zlatova a přidáme zelí, kmín a trošku podlijeme vodou, necháme povařit 30 min. Druhou část cibulky si osmahneme na pánvi a můžeme podávat s uzeným na talíř;-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!