Pikantní pečené švestky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 celá palička česneku
čerstvý zázvor(kousek jako palec)
2 velké cibule
1 kg švestek
2 větší jablka
3 ks badyánu
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky mletého římského kmínu
200 g hnědého cukru
1/2 hrnku pomerančového džusu
100 ml červeného vinného octa

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný česnek, zázvor a cibuli si nasekáme nadrobno a dáme do pekáčku. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a narovnáme na cibuli do pekáčku řezem nahoru, jablka si oloupeme, vykrájíme, na hrubo posekáme a dáme mezi připravené švestky.

  2. Dále přidáme badyán, rovnoměrně posypeme skořicí, kmínem, cukrem a pokropíme pomerančovým džusem, vinným octem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme kolem 20 minut, šťáva ze švestek musí tvořit bubliny.

  3. Horké plníme do sklenic, po vychladnutí zavíčkujeme a máme hotovo. Toto množství je tak na 4 skleničky po 250 ml.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!