Netradiční čočková polévka s rajčaty

Recepty, Polévky

Suroviny

150 g čočky
150 g uzeného (já měla uzenou domácí krkovici)
1 velká mrkev
1 velká cibule
2 stroužky česneku
3 brambory
1 plechovka nasekaných rajčat
1 zeleninový gelový bujon
1 lžička majoránky
1 čabajská klobása
zelená petrželka
olivový olej
mouka hladká
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čočku přebereme a dobře propláchneme, brambory oloupeme a pokrájíme na kostky, mrkev na tenké hranolky, uzené na silné hranolky, cibuli na drobno, česnek prolisujeme a klobásu pokrájíme na kolečka.

  2. Do osolené vody dáme vařit čočku, přidáme mrkev, brambory, česnek, drcená rajčata, zeleninový bujon, pepř a necháme vařit.

  3. Mezitím na oleji osmažíme krátce cibulku, přidáme mouku a uděláme cibulovou zásmažku.

  4. Když jsou brambory a čočka téměř měkké, přidáme majoránku, čabajskou klobásu, zahustíme cibulovou zásmažkou do požadované hustoty a necháme provařit.

  5. Na konec vložíme uzené maso a necháme již jen prohřát. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.

  6. Servírujeme zdobené petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!