Pikantní hovězí s fazolemi

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

0,5 kg hovězích kousků
1 cibule
sůl
chilli
kousek sádla
250 g červených fazolí v suchém stavu
saturejka
150 g rajského protlaku
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočíme. Ráno je uvaříme ve vodě se špetkou saturejky doměkka.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme sádlo a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme hovězí kousky a ze všech stran je zprudka orestujeme. Během restování přidáme sůl a chilli, neustále mícháme.

  3. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a dáme do trouby na cca 180 stupňů. Dusíme, než je maso měkké. Podle potřeby přiléváme vodu.

  4. Když je maso měkké, přidáme fazole, rajský protlak a majoránku. Můžeme ještě přilít vodu, pokud se nám to zdá příliš husté.

  5. Necháme několik minut probublat a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!