Pikantní dýňová polévka se sušenými rajčaty

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 dýně Hokkaido
3 brambory
2 PL oleje ze sušených rajčat
5 kusů sušených rajčat
3 stroužky česneku
1 větší cibuli
1 ČL koření Čubrica
1/2 červené chilli papričky
sůl
1 kelímek zakysané smetany
kuřecí vývar (nebo zeleninový vývar)

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme, vybereme semínka a nakrájíme na kostky.

  2. Cibuli, česnek, brambory oloupeme a nakrájíme.

  3. Na oleji ze sušených rajčat orestujeme cibuli, rozmačkaný česnek a nakrájenou chilli papričku. Přidáme dýni, brambory, nakrájená sušená rajčata a necháme asi 10 min. restovat, osolíme, přidáme Čubricu, zalijeme vývarem.

  4. Vaříme doměkka, rozmixujeme ponorným mixérem zalijeme kysanou smetanou, necháme provařit. Dle potřeby a chuti dosolíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!