Domácí pečivo

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

280 ml vody
1 kvasnice čerstvé
1 lžička cukru
2 lžičky soli
1 lžíce kmínu
1 lžíce provensálského koření
250 g polohrubé mouky
250g chlebová žitná mouka
1 lžíce oleje
1 cibule
5 stroužků česneku
trocha oleje na osmažení
Potěr:
vajičko
1 lžíce octa
2 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Uvedené suroviny kromě cibule a česneku si dáme do pekárny na chleba a mísíme těsto.

  2. Cibuli, česnek si orestujeme na trošce oleje a při konci programu zamícháme do těsta (zchladlé).

  3. Necháme ještě chvíli kynout. A nebo si uděláme v misce kvásek (voda, kvasnice, cukr) necháme 10 minut stát, pak přimícháme sůl, koření, kmín a obě mouky, vymícháme v těsto a necháme pod utěrkou na teplém místě kynout.

  4. Potom si z těsta uděláme bagetky, housky či bulky potřeme potěrem a posypeme libovolnými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!