Petrželová krémová polévka se žampiony

Recepty, Polévky

Suroviny

1 velká petržel
1 střední brambor
cca 10 cm pórku
100 g slaniny
čerstvé žampiony (6 malých kusů)
kousek másla
cca 100 ml smetany na vaření
špetka muškátového oříšku
1,5 l vývaru nebo vody
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kousek másla a posekané žampiony, které restujeme do hněda. Poté přisypeme na kousky nakrájený pórek, opět orestujeme a nakonec nahrubo nastrouhaný brambor a petržel, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a zalijeme vývarem.

  2. Vše vaříme cca 10-15 minut, pak rozmixujeme, přilijeme smetanu, dochutíme a prohřejeme. Podáváme s orestovaným zbytkem slaniny a žampionů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!