Pestrá zapékaná pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

180 gramů šunky nebo šunkového salámu
180 gramů tvrdého sýra
2 cibule
1 zelená paprika nebo 2 malé barevné chilli papričky
2 stroužky česneku
3 vejce
pažitka (petrželka)
čerstvý mletý pepř
1 větší bageta nebo veka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Salám nebo šunku pokrájíme na malé kostičky, sýr nastrouháme. Česnek s cibulí oloupeme, cibuli pokrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Papriku očistíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Bylinky omyjeme a pokrájíme nadrobno.

  2. Vejce rozklepneme do misky, osolíme a vmícháme prolisovaný česnek. Přidáme všechny další ingredience a promícháme. Podle chuti osolíme a dokořeníme.

  3. Veku nakrájíme na plátky, bagetu rozkrojíme podélně a pomazánku namažeme na pečivo. Po namazání klademe na pečící papír na plechu a pomalu zapékáme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů na cca 10 -15 minut. Sýr se musí roztéci a zezlátnout, zelenina musí změknout. Ihned podáváme.

  4. Jako přílohu použijeme čerstvou zeleninu. Pomazánka je výborná k pivu i k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!