Perníková bublanina s červenými mirabelkami (špendlíky) a jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
80 g cukru
160 g polohrubé mouky
3 polévkové lžíce oleje
3 polévkové lžíce vody
1,5 lžičky koření Medový perník
1/2 lžičky jedlé sody
250 g mirabelek
2 jablka
1/2 polévkové lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, oloupeme a pokrájíme. Mirabelky omyjeme.

  2. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme vyšlehat olej, postupně přidáváme polohrubou mouku smíchanou s kořením Medový perník a sodou. Nakonec vmícháme med.

  3. Těsto poklademe ovocem (jablky a mirabelkami) a dáme péci do předehřáté trouby na 170°C na 25 minut. Pečeme dozlatova, zkoušíme špejlí.

  4. Pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!