Perníčky bez lepku, mléka a vajec II

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g směsi Schär Mix C
75 g bezmléčného tuku (např. Stella nebo Alsan)
35 g moučkového cukru
2 lžíce tekutého medu
2 lžíce agávového sirupu (nebo dohromady 4 lžíce medu)
1/2 lžíce lněné mouky nebo namletého lněného semínka + 5 lžic vody
1 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky perníkového koření
několik lžic rostlinného mléka
případně kakao (pokud chcete mít perníčky tmavé)
na polevu:
moučkový cukr
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme pevné nelepivé těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. Poté ho rozválíme na přibližně 4 mm vysokou placku a vykrájíme požadované tvary.

  2. Ty rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160°C asi 20 minut. Upečené perníčky necháme vychladnout a poté ozdobíme polevou připravenou z moučkového cukru a citronové šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!