Kakaové madlenky s kapkou Amaretta a špetkou skořice

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
100 g třtinového hnědého cukru
špetka soli
120 g másla
3 lžíce likéru Amaretto
100 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
30 g oloupaných mletých mandlí
30 g kakaa
1/2 lžičky skořice
Na posyp:
1 lžíce kakaa
1 lžíce vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Pak přilijeme rozpuštěné máslo a Amaretto, vmícháme mouku s kypřícím práškem, skořici, mleté mandle a kakao. Vše dobře promícháme, až vznikne hladké těsto.

  2. Formičky na madlenky naplníme do dvou třetin těstem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 15 minut.

  3. Upečené madlenky ihned vyjmeme z formiček a necháme zchladnout. Kakao smícháme s vanilkovým cukrem a vychladlé madlenky hodně posypeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!