Perlička s chřestovou nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1,2 kg Očištěná perlička
1 cibule
100 g slaniny
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření,
5 kuliček jalovce
sůl
kousek másla
Na nádivku:
2 housky namočené v mléce a vymačkané
6 bílých chřestů
100 g slaniny
kousek másla
1 stroužek česneku
čerstvá petrželka
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Perličku zvenku i zevnitř osolíme, můžeme popřípadě okořenit třeba grilovacím kořením. Na nádivku smícháme housku s máslem, vejcem, petrželkou a orestovanou slaninou s nakrájeným oloupaným syrovým chřestem. Osolíme. Nádivkou naplníme břišní dutinu perličky, otvor spíchneme nebo zašijeme a nohy svážeme provázkem.

  2. V pekáčku si připravíme základ. Na másle orestujeme současně nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou a veškerým kořením. Na tento základ položíme perličku, trochu podlijeme, přiklopíme a na 45 minut vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Poté poklici sejmeme a dopečeme kůrčičku. Během pečení poléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!