Pečená perlička se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 perlička (1,2 kg)
4 střední mrkve
1 cibule
1/4 celeru
3 menší petržele
1/2 sáčku (cca 80 g) jedlých kaštanů
10 dkg anglické slaniny
10 kuliček jalovce
10 kuliček nového koření
10 kuliček barevného pepře
mořská sůl
3 bobkové listy
3 snítky tymiánu
trochu zelené petrželky
1 list šalvěje
1/2 lžičky kmínu
4 dl bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Perličku omyjeme, osušíme, osolíme. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Nakrájenou zeleninu smícháme s kousky slaniny, kaštany a kořením, část směsi vložíme do samotné perličky a zbytek rozložíme rovnoměrně na dno pekáče.

  3. Naplněnou a osolenou perličku položíme na zeleninu v pekáči a podlijeme polovinou vína. Přiklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 190°C cca na hodinu, poté podlijeme výpekem, přidáme zbytek vína a pečeme dál asi hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!