Penne s kuřecím ragú na paprice
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kousek porku(nať)
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika(nemusí být pokud nechcete barevny)
- 350 g kuřecích prsou
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 20 g másla
- 125 ml drůběžího vývaru
- 1 stroužek česneku
- 1-2 kávové lžičky mleté papriky
- 1 kávová lžička provensálského koření
- 1 kávová lžička grilovacího koření
- 400 g těstoviny penne
- sůl
- 50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu(je mozné i cihla)
- kajenský pepř(pokud nemáte,tak 3barevný)
- čerstvá petržel
Postup Penne s kuřecím ragú na paprice
Postup přípravy receptu
-
Pórek umyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, chvíli orestujeme na olivovém oleji, posypeme kořením a přidáme k tomu kuřecí prsa omyté, osušené a nakrájené na plátky silné zhruba 2 cm a necháme zhruba 10 minut restovat.
Papriky umyjeme a nakrájíme na nudličky, přidáme k pórku, 20 g másla, stroužek česneku (prolisovaný) a bez pokličky povaříme 15 minut.
Na konec přidáme jemně nakrájenou petržel. Penne uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě, scedíme a na ještě horké penne dáme směs a posypeme sýrem.