Penne s kuřecím ragú na paprice

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kousek porku(nať)
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika(nemusí být pokud nechcete barevny)
350 g kuřecích prsou
2 polévkové lžíce olivového oleje
20 g másla
125 ml drůběžího vývaru
1 stroužek česneku
1-2 kávové lžičky mleté papriky
1 kávová lžička provensálského koření
1 kávová lžička grilovacího koření
400 g těstoviny penne
sůl
50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu(je mozné i cihla)
kajenský pepř(pokud nemáte,tak 3barevný)
čerstvá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Pórek umyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, chvíli orestujeme na olivovém oleji, posypeme kořením a přidáme k tomu kuřecí prsa omyté, osušené a nakrájené na plátky silné zhruba 2 cm a necháme zhruba 10 minut restovat.

  2. Papriky umyjeme a nakrájíme na nudličky, přidáme k pórku, 20 g másla, stroužek česneku (prolisovaný) a bez pokličky povaříme 15 minut.

  3. Na konec přidáme jemně nakrájenou petržel. Penne uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě, scedíme a na ještě horké penne dáme směs a posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!