Pekingské placky a kuřecí špízy

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kuřecí špízy:
4 plátky kuřecího masa (nemusí to být kuřecí)
plátky slaniny (Oravská)
grilovací koření
olej
Pekingské placky:
500 g kuřecího masa
3 celá vajíčka
3 cibule
3 stroužky česneku
3 polévkové lžíce bramborového škrobu
2 polévkové lžíce kečupu
1 polévková lžíce sojové omáčky
2 polévková lžíce oleje
1 čajová lžička sladké mleté červené papriky
2 polévková lžička strouhanky
sůl
Vegeta
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Špízy: Mäso umyjeme, osušíme, vyklepeme, nakrájame na dlhšie pásiky. Olej vymiešame s grilovacim korením a natierame mäso. Naň položíme slaninu, stočíme do závitkov a napichneme na kovové ihly (ja som nemala, tak prišli na rad bambusové špajdle). Závitky grilujeme asi 20 min (na panvicu stačí 1 polévková lžíce oleja).

  2. Placky: Umyté, osušené mäso pokrájame na malé kocôčky alebo pásiky, ochutíme s korením, soľou, pridáme vajcia, cibuľu, roztlačený cesnak, zemiakový škrob, sójovú omáčku, olej, mletou papriku, vegetu, strúhanku. Premiešame a dáme na 2 hodiny do chladničky.

  3. Z masy odoberáme lyžicou a na rozohriatom oleji vyprážame placky. Podáváme zo zemiakmi a šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!