Domácí lečo do mrazáku

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

3/4 kg cibule
3/4 kg bílých paprik
1,100 kg rajčat (oloupaných)
3/4 lžičky soli
1 lžíce octa
5 lžic oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na silnější polokroužky nebo čtvrtiny a necháme na oleji zesklovatět, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, přikryjeme poklicí a dusíme na středním stupni (já na 3°) 15 minut, pak přidáme na kousky nakrájená oloupaná rajčata, přidáme ocet a sůl, promícháme a opět dusíme pod poklicí 12 minut.

  2. Sundáme z plotýnky, necháme chvilku vystydnout a pak nandáme do kelímků od čehokoliv a po úplném vychladnutí dáme do mrazáku.

  3. Lečo dávám pod maso, na pizzu, prostě kdo co má rád. Je úžasně voňavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!