Pekáče

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

0.5 kg mouky
(dávám půl hladké a půl polohrubé, ale je to jedno, z jaké je uděláte)
1 vejce
1/2 kostky droždí
3 lžíce oleje
mléko na kvásek a pokud je třeba, tak na přidání do těsta
1/2 KL soli

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku a přidáme kvásek. Postupně dáme vajíčko, olej a sůl. Když je třeba, tak i mléko nebo vlahou vodu.Těsto by mělo být lehce lepkavé. Prohněteme a necháme kynout na teplém místě.

  2. Po vykynutí děláme bochánky a smažíme na oleji z obou stran.

  3. My to máme nejraději k čočce na kyselo nebo fazolím. Můžou se i natřít marmeládou a do středu dát tvaroh a je to na sladko. Kdo nechce mít smažené, může je dělat i v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!