Pečínka z vepřového ořezu a uzených žebírek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového ořezu
1 kus uzených žeber
2 cibule
6 stroužků česneku
mletý zázvor
mletá červená paprika
celý kmín
solamyl
voda
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku si dáme nakrájená, nebo nasekaná uzená žebírka na menší kusy, vepřový ořez, který už je nakrájený, osolíme, dáme zázvor, mletou červenou papriku, kmín, cibule nakrájené na měsíčky a česnek nakrájený na plátky.

  2. Všechno pěkně promícháme, zalijeme vodou, aby maso nahoře jen trošku koukalo, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C.

  3. Tak po půl hodině zalijeme vodou s rozmíchaným solamylem a dáme jí tolik, kolik potřebujeme podle porcí až je maso zlatavé a měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!