Pečené smetanové kuře s brambory (bez lepku, mléka a vajec)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsíčka
několik brambor
olivový olej
polovina pórku
grilovací koření
sojová zakysaná smetana (Joya)
Marináda:
velká lžíce zakysané smetany
1 lžička grilovací koření
1 lžička česnekové pasty (obsahuje sůl, takže víc nesolím)
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na asi 1 cm tlusté plátky pár minut povaříme.

  2. Kuře omyjeme a naložíme do marinády ze zakysané smetany, grilovacího koření, česneku a oleje a necháme uležet.

  3. Do pekáčku lehce vymazaného olivovým olejem poklademe brambory a zasypeme je grilovacím kořením a sušeným česnekem. Na brambory dáme pórek nakrájený na kolečka.

  4. Maso krátce orestujeme a položíme na brambory s pórkem. Vymícháme ¾ kelímku zakysané smetany s trochou rostlinného mléka a lžící grilovacího koření a nalijeme na maso.

  5. Pečeme cca 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!