Pečené papriky s rýžovou fašírkou.

Recepty, Mleté maso

Suroviny

10 ks bílých paprik
500 g sekaného masa
300 g vepřového uzeného boku
2 hrsti uvařené rýže
½ větší cibule
3 stroužky CZ česneku
3 vejce
sůl a pepř
uzený špek na ozdobu
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Papriky zbavíme jádřinců, umyjeme a necháme okapat.

  2. Pak je napěchujeme připravenou masovou směsí. Tu připravíme smícháním a řádným prohnětením všech surovin.

  3. Vychladlou rýži si připravíme zvlášť s patřičným předstihem, tak jak jsme zvyklí.

  4. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a nahoru nazdobíme plátky slaniny.

  5. Pečeme nejprve 15 minut bez přikrývky na 200 st.C na spodní příčce, pak ¾ hodiny na 180 st.C s pokličkou na prostředním roštu a nakonec ještě na barvu, odkryté 15 minut opět na 200 st.C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!