Pečené kuřecí stehno se žampiony a fazolovými lusky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí stehna
čerstvé žampiony
fazolové lusky (mražené)
česnek
sůl
kmín
máslo
brambory
koření na americké brambory

Postup přípravy receptu

  1. Stehna upečeme klasickým způsobem (na pekáč vyskládáme osolená stehna), ty z vrchu posolíme a pokmínujeme a položíme na každé plátek másla. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme péct na půl hodiny.

  2. Po půl hodině alobal sundáme a přidáme celé stroužky česneku, očištěné a na silnější plátky nakrájené žampiony a celé fazolové lusky. Na horkovzduchu peču až do zezlátnutí, cca 1 hodinu. Během pečení podléváme vodou a přeléváme stehna výpekem.

  3. Jako přílohu podáváme americké brambory. Omyté brambory se slupkou nakrájíme na osminy a spolu s olejem a kořenící směsí na americké brambory zamícháme v pekáčku a dáme spolu do trouby se stehny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!