Pečené kuře s nádivkou z polenty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 šálek kukuřičné krupice nebo mouky
voda
1/2 šálku másla
1 vejce
4 plátky z čerstvé veky (na kostičky)
1 cibule šalotka
1-2 řapíky celeru
sůl
pepř
tymián
šalvěj
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Vsypte polentu do šálku studené vody a nechte 10 minut nabobtnat. Pak přilijte šálek vařící vody, uveďte do varu, ztlumte plamen a za stálého míchání nechte bublat asi 10 minut.

  2. Pak přidejte máslo, odstavte z ohně a po částečném zchladnutí vmíchejte vajíčko. Nakrájejte veku, cibuli a řapíky celeru a nasekejte větší množství nejlépe čerstvých bylin.

  3. Přidejte k polentě, osolte a opepřete (dostatečně, polenta hodně chuti pohltí), promíchejte, naplňte očištěné kuře. Kuřeti svažte nohy, osolte na povrchu a posypte zdrhnutou 1 větvičkou tymiánu.

  4. Pečte v hlubokém pekáčku na roštu potřeném olejem při 180°C do červena. Pak už jen bílé víno a salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!