Hamburger s lilkem, rajčaty a sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední lilek
3 rajčata
sýr Mozzarella (tvrdý)
2 cibule
2 lžíce kysané smetany
2 lžičky chilli omáčky
sůl
chilli
cukr
6 hamburgerových housek
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme, osušíme a pokrájíme na 12 plátků, které osolíme a necháme vypotit“ 30 minut.

  2. Rajčata pokrájíme na plátky, narovnáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 180°C.

  3. Poté rajčata vyndáme z touby a necháme vychladnout.

  4. Lilek po 30 minutách osušíme, potřeme olivovým olejem a osmahneme na teflonové pánvi do zlatova.

  5. Mozzarellu pokrájíme na plátky.

  6. Housky rozkrojíme a dáme na 5 minut na nejvyšší rošt v troubě vyhřáté na 180°C.

  7. Kysanou smetanu smícháme s chilli omáčkou a necháme chvíli vychladit.

  8. Cibule pokrájíme na půl kolečka a osmahneme na pánvi.

  9. Jakmile začne cibule měknout, přidáme cukr a chilli, necháme zkaramelizovat a odstavíme.

  10. Každou stranu housky pomažeme ochucenou kysanou smetanou, položíme plátky mozzarelly, na ně plátek lilku, rajčete a opět lilku.

  11. Navrch dáme zkaramelizovanou cibulku a přiklopíme. Podáváme se zeleninovým salátem jako lehký oběd či večer. Lilek je možné i ogrilovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!