Dortík s višňovým želé

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g polohrubé mouky
špetka soli
1 lžička kakaa do poloviny těsta
Želé:
višňový kompot
vanilkový pudinkový prášek
Ozdoba:
pařížská šlehačka
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme se špetkou soli, přidáme cukr a po jednom zašleháváme žloutky. Důkladně vyšleháme a postupně přidáme olej. Nakonec lehce vmícháme mouku.

  2. Během šlehání si vyložíme dno dvou forem pečícím papírem. Jednu polovinu těsta necháme bílou. Do druhé vmícháme 1 lžičku kakaa a 1 lžíci vody. Vlijeme do forem a pečeme na 180°C.

  3. Vychladlé korpusy slepíme marmeládou, marmeládou potřeme i povrch a poklademe višněmi. Z kompotové šťávy a pudinkového prášku uvaříme želé, kterým zalejeme korpus s višněmi. Šťávy by mělo být 1/4 l.

  4. Pařížskou šlehačku ušleháme a ozdobíme dortík podle své fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!