Pečené kuře s citronem a kapary

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 horní kuřecí stehna
2 lžíce másla
1/2 citronu – (nakrájíme na plátky a přepůlíme)
2 lžičky kapar
4 stroužky česneku – prolisujeme
1 lžička granulovaného česneku
sůl
pepř
100 ml kuřecího vývaru
jarní cibulka – pouze nať

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna poklademe do zapékací misky. Osolíme, okolo poklademe slabé plátky citronu překrojené na polovice, poklademe kousky másla. Přidáme kapary a prolisovaný i granulovaný česnek. Ještě mírně posolíme a popepříme. Podlijeme kuřecím vývarem tak, aby nebylo kuře ve vývaru ponořené.

  2. Do trouby, předehřáté na 200 °C, dáme zapékací misku s kuřecími stehny. Pečeme 30 až 40 minut, až kuře zezlátne a vytvoří kůrčičku. Občas při pečení přelijeme maso výpekem s vývarem.

  3. Mezitím uvaříme v osolené vodě brambory nakrájené na půlměsíčky (nebo ve tvaru podle chuti a zvyku).

  4. Podáváme s bramborami a nasekanou zelenou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!