Mrkvičková od Macka
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 velké mrkve
- kousek zázvoru (dle chuti)
- 2-3 středně velké brambory
- cibule
- kousek másla
- citronová šťáva
- smetana
- sůl
- pepř
Postup Mrkvičková od Macka
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a brambory oškrábeme, očistíme a pokrájíme na kousky.
Nakrájíme na jemno cibulku a necháme zesklovatět, po chvíli k ní přidáme kousky zeleniny.
Mrkev s bramborem opékáme (cca 3-5 min), aby neztratila mrkev svou barvu. Po chvíli opékání vložíme zázvor,(Já dávám hodně velký kus, máme ji rádi ostřejší), osolíme, opepříme a podlijeme vodou.
Vaříme do změknutí. Když jsou suroviny měkké, tak zakápneme šťávou z půlky citronu a vše důkladně rozmixujeme.
Nakonec vmícháme smetanu, kterou necháme ohřát na pokojovou teplotu, kdyby byla studená, tak se v polévce srazí.
Nalijeme na talíř a pokud máme, zasypeme čerstvou petrželkou. Dobrou chuť:-)