Arašídovo-čokoládové muffiny bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g arašídové mouky (Adveni Medical)
325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
125 g cukru
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky Xanthanu
3 lžíce oleje
450 ml vody
2 lžíce drobně nasekaných nesolených arašídů
2 lžíce nasekané hořké čokolády bez obsahu mléka

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva a xathanem.

  2. Přilijeme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem vypracujeme středně husté těsto.

  3. Na závěr vmícháme posekané arašídy a čokofloky.

  4. Formičky na muffinky (silikonové nebo papírové košíčky vložené do formy) naplníme těstem asi do dvou třetin, vršky můžeme ještě posypat čokofloky a arašídy, a vložíme do trouby předehřáté na 160°C, do které na dno vložíme plecháček s vodou.

  5. Pečeme asi 25-30 minut, propečení zkoušíme špejlí. Používáme-li silikonové formičky, vyklepneme muffinky ještě vlažné, aby se odspodu nezapařily.

  6. Pokud pečeme muffiny v kovové formě vyložené papírovými košíčky, vyndáme teplé muffiny z formy a necháme je vydýchat jen v papírovém košíčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!